Embrecht Tai Chi Tao

Over mij

Van mijn 18e tot ruim na mijn 50e jaar heb ik gewerkt in de techniek. Niet direct een achtergrond die je verwacht van een Tai Chi docent. Hoe zit dit?

Zachte bewegingsvorm

In 1996 ben ik met Tai Chi Tao in aanraking gekomen op advies van een Mensendieck-Therapeute en ik werd meteen gegrepen door deze zachte bewegingsvorm. Bij Tai Chi Tao gaat het om oefening, ontspanning en plezier om te bewegen, "met beide benen op de grond". Tai Chi Tao is heel concreet: toen ik in 2011 tegen kanker chemokuren moest ondergaan, merkte ik dat Tai Chi Tao me rust bracht in een periode van spanning en dat het een prettige manier was om het contact met mijn lijf te versterken.

Gevolgde lessen en workshops

De afgelopen 20 jaar heb ik op dit gebied vele cursussen en workshops gevolgd. Dit doe ik nog steeds, om bij te blijven, geïnspireerd te raken en om diversiteit te kunnen bieden tijdens mijn lessen en workshops.

Mijn school

Na beëindiging van mijn werk in de techniek ben ik een Tai Chi Tao school gestart. Ik verzorg groepslessen en individuele lessen in de regio Oirschot.

Geheel in stijl van Tai Chi Tao kan ik zeggen: ik heb mijn draai gevonden.